Merhabalar,mutlu haftalar.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 2 SB PİRİNÇ
- 1 KF ŞEHRİYE (ben yıldız olanını kullandım)
- 1 ÇB BEZELYE
- 2 YK TEREYAĞ
- 4 SB SU
- TUZ,KARABİBER
- YAPILIŞI
- Pirinçler yıkanır tuzlu suda 5-10 dk bekletilir.
- Tavaya tereyağ ve şehriyeler alınır,birlikte kavrulur.
- Şehriyeler kavrulunca tuzlu suda bekletilen pirinçler yıkanır tavaya eklenir birlikte bir kaç defa çevrilir.
- Pirinçler birbirini tutmaya başlayınca bezelyeler eklenir.
- Bezelyeleri de ekledikten sonra tuzu ve 4 sb sıcak suyu ilave edilir, karıştırılıp,orta ateşte pirinçlerin suyunu çekmesi beklenir.
- Suyunu çeken pilavı ateşten alıp kapak kısmına temiz bir havlu yerleştirilir ve demlenmeye bırakılır.
- Demlene BEZELYELİ TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI servise hazır.
- AFİYET OLSUN.................
-
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER CANIM.SEVGİLER mutfagabuyrun...
Sil