13 Nisan 2014 Pazar

Mutlu pazar akşamları .

KOLAT FIRIN SÜTLAÇ TARİF, SÜTLAÇ TARİF, FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR,SÜTLÜ TATLILAR,PİRİNÇLİ TATLILAR,SÜTLÜ PİRİNÇLİ TATLILAR,PRATİK TATLI TARİFLERİ,KOLAY VE PRATİK FIRIN SÜTLAÇ TARİF,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 5 SB SÜT
  • 1,5 SB ŞEKER
  • 1 ÇB PİRİNÇ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 YK NİŞASTA
  • 1 PK VANİLYA
  • FINDIK ,TARÇIN
  • YAPILIŞI
  • Pirinçler yıkanır bir bardak suyla 5-10 dk ıslatılır.
  • Pişirme kabına 1 bardak su ile pirinçler  eklenir pirinçler kabarıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinçler kabarınca ,tencereye süt ,şeker alınır karıştırılır.
  • Tenceredeki karışıma kıvam vermek için 2 yk nisaştayı bir miktar suyla açar azar zar tencereye ekleriz.
  • İyice koyulaşan karışıma yumurta sarısı çırpıldıktan sonra ,1 kaşık sütlaçla karıştırılarak ,karışıma yavaş yavaş eklenir.
  • Bir taşım daha kaynatılan karışım ,fırın kaplarına pay edilir.
  • Fırın tepsisine yarıya kadar su doldurulur fırın kapları bu duyun içine oturtulur.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Üzeri kızaran sütlaçlar çekilmiş fındık ve tarçınla süslenir servis edilir.
  • FIRIN SÜTLAÇ servise hazır.
  • AFİYET OLSUN............





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder