EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 5 SB SÜT
- 1,5 SB ŞEKER
- 1 ÇB PİRİNÇ
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 YK NİŞASTA
- 1 PK VANİLYA
- FINDIK ,TARÇIN
- YAPILIŞI
- Pirinçler yıkanır bir bardak suyla 5-10 dk ıslatılır.
- Pişirme kabına 1 bardak su ile pirinçler eklenir pirinçler kabarıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinçler kabarınca ,tencereye süt ,şeker alınır karıştırılır.
- Tenceredeki karışıma kıvam vermek için 2 yk nisaştayı bir miktar suyla açar azar zar tencereye ekleriz.
- İyice koyulaşan karışıma yumurta sarısı çırpıldıktan sonra ,1 kaşık sütlaçla karıştırılarak ,karışıma yavaş yavaş eklenir.
- Bir taşım daha kaynatılan karışım ,fırın kaplarına pay edilir.
- Fırın tepsisine yarıya kadar su doldurulur fırın kapları bu duyun içine oturtulur.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Üzeri kızaran sütlaçlar çekilmiş fındık ve tarçınla süslenir servis edilir.
- FIRIN SÜTLAÇ servise hazır.
- AFİYET OLSUN............
|
|
0 yorum:
Yorum Gönder