6 Nisan 2014 Pazar

Mutlu pazarlar akşam yemeği telaşı içindeyim ne yapsam da pazar akşamına yakışır bir sofra kursam diye düşünürken Karnıyarık Yapmaya karar verdim.İşte benim elimden Karnıyarık.
KOLAY PATLICAN KARNI YARIK TARİFİ,KARNIYARIK TARİF,KIYMALI YEMEKLER,PATLICANLI TARİFLER,KIYMALI PATLICANLI TARİFLER,FIRIN YEMEKLERİ,KIYMALI FIRIN YEMEKLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER


  • 6 ADET PATLICAN
  • 250 GR KIYMA
  • 2 ADET DOMATES
  • 1/2 BAĞ MAYDANOZ
  • 2 ORTA BOY SOĞAN
  • 2 ADET YEŞİL BİBER
  • 1 TK BİBER SALÇASI
  • 6 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ,KARABİBER,KİMYON
  • YAPILIŞI
  • Patlıcanlar alaca soyulur içi çıkarılıp tuzlu suda bekletilir.
  • Tavaya kıyma alınır,kavrulur,kavrulan kıymaya küp doğranan soğan eklenir birlikte kavrulur.
  • Kıymalı karışıma salça eklenir ,kıymalı karışımla kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Domates rendelenir eklenir,maydanoz ince kıyılır eklenir.
  • Tuzu karabiberi,kimyonu,eklenir ateşten alınır.
  • Tuzlu suda bekleyen patlıcanlar havlu kağıtla kurulanıp kızgın yağda kızartılır.
  • Kızartılan patlıcanlara kıymalı karışım pay edilir.
  • Sarımsaklar soyulur patlıcanlara paylaştırılır.
  • Biber ve domatesle süslenir.
  • Önceden ısıtılmış 200 fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • KARNIYARIK  YEMEĞİMİZ servise hazır. 







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder