Mutlu pazarlar akşam yemeği telaşı içindeyim ne yapsam da pazar akşamına yakışır bir sofra kursam diye düşünürken Karnıyarık Yapmaya karar verdim.İşte benim elimden Karnıyarık.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
- 6 ADET PATLICAN
- 250 GR KIYMA
- 2 ADET DOMATES
- 1/2 BAĞ MAYDANOZ
- 2 ORTA BOY SOĞAN
- 2 ADET YEŞİL BİBER
- 1 TK BİBER SALÇASI
- 6 DİŞ SARIMSAK
- TUZ,KARABİBER,KİMYON
- YAPILIŞI
- Patlıcanlar alaca soyulur içi çıkarılıp tuzlu suda bekletilir.
- Tavaya kıyma alınır,kavrulur,kavrulan kıymaya küp doğranan soğan eklenir birlikte kavrulur.
- Kıymalı karışıma salça eklenir ,kıymalı karışımla kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Domates rendelenir eklenir,maydanoz ince kıyılır eklenir.
- Tuzu karabiberi,kimyonu,eklenir ateşten alınır.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanlar havlu kağıtla kurulanıp kızgın yağda kızartılır.
- Kızartılan patlıcanlara kıymalı karışım pay edilir.
- Sarımsaklar soyulur patlıcanlara paylaştırılır.
- Biber ve domatesle süslenir.
- Önceden ısıtılmış 200 fırında 20-25 dakika pişirilir.
- KARNIYARIK YEMEĞİMİZ servise hazır.
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder