20 Şubat 2014 Perşembe

Bu tarif hamur işi sevenlere ama birazcık yağlı , hazırlaması kolay tadı'da bir harika,dilerseniz içine peynir ,patates ,yada ne isterseniz koyabilir ; lezzetini katlarsınız ;benim tarif yalnızca çörek otlu ,pişirince yanına nasıl olsa peynir, zeytin koyarım dedim ve hemen yemek istediğimden aslında kolayı seçtim !!!!!!!!!!
LEZZETİ ELİMDEN
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3-4 BARDAK UN
1 PK İNSTAND MAYA (yaş mayada kullanabilirsiniz.)
1 TK TUZ
2 YK ÇÖREK OTU
ALDIĞI KADAR SU
SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına unu alır ortasını havuz yapar :mayayı, ılınmış suyu,tuzu çörek otunu alırız.
  Yumuşak kıvamda bir hamur yapar mayalanmaya bırakırız. 
Tavaya yağı alır iyice kızdırır,mayalanan hamurdan parçalar koparır elle açarız
Kızgın yağda  pişilerin her iki tarafıda  kızarınca yağdan alınır.
Pişileri sıcak servis ederiz.

AFİYET OLSUN................






Paylaş:Facebook Twitter Google+

4 yorum: