EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 SB ILIK SU
1 SB SIVIYAĞ
1 SB ILIK SÜT
1 PK İNSTAD MAYA
1TK ŞEKER
1 YK TUZ
2 YUMURTA
PEYNİR, MAYDANOZ
KARBİBER
ALDIĞI KADAR UN
1/5 SB GALETA UNU
YAPILIŞI
KARIŞTIRMA KABINA :SÜTÜ,YAĞI,SUYU,ŞEKERİ,TUZU,MAYAYI ALIR İYİCE KARIŞTIRIRIZ.
ELENMİŞ UNU AZAR AZAR EKLER YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDERİZ.
HAMURU ÜÇE BÖLER DİKDÖRTGEN TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇAR PEYNİRLİ HARCI HAMURUN BİR KENARINA PAY EDER RULO YAPAR SIKICA SARARIZ .
POĞAÇAMIZI İKİ PARMAK KALINLIĞINDA KESER DİĞER 2 HAMURA DA AYNI İŞLEMİ UYGULARIZ.
YUMURTALARI KIRIP ÇIRPAR.RULOLARIN ÜZERİNE SÜRERİZ.
POĞAÇALARI GALETA UNUNA BATIRIR YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE SIRALARIZ.
180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
KOLAY PUFUDUK POÇALARIMIZ SERVİSE HAZIR
AFİYET OLSUN..................
|
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil