8 Ocak 2014 Çarşamba





Merhabalar bugün fırın tavuk yaptım .Tavuğa sebzeler eşlik etti. Yapınca anladım tavuk yapmayalı epey olmuş. Ailece organik tavuk ziyafeti çektik . Kızarmış tavuk severlere tavsiye olunur.

                               FIRIN TAVUK




LEZZETİ ELİMDEN
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET PİLİÇ
3-4 ADET PATATES
2 ADET KAPYA BİBER
2 ORTA BOY SOĞAN
1 TK BİBER SALÇASI
1 TK YOĞURT
2 YK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER,KEKİK

YAPILIŞI

Tavuğumuz yıkanır temizlenir,pişirme kabına alınır.
Patatesler ,soğanlar,soyulur doğranır.
Biberler yıkanır doğranır.
Kaseye yoğurt,sıvı yağ,salça alınır karıştırılır,tavuğun her tarafına sürülür.
Tuzu ,kekiği,karabiberi sebzelere eklenir .
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dk pişirilir.

AFİYET OLSUN..........







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder