9 Aralık 2015 Çarşamba

Merhabalar.Mutlu günler sevenlerime takibçilerime selamlar.
KAYMAKLI YOĞURT ÇORBA TARİFİ,YOĞURT ÇORBA TARİFİ,YOĞURT,ÇORBA ,YAYLA ÇORBA TARİFİ,KAYMAKLI ÇORBALAR,YOĞURTLU ÇORBALAR,ÇORBA

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI YOĞURT

  • 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ 

  • 1 YUMURTA 

  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 4 SU BARDAĞI SU

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAYMAK 

  • TUZ,KURU NANE 

  • YAPILIŞI
  • Tencereye yıkanmış pirinçler ve sıcak su alınır.

  • Pirinçler yumuşamaya başladığında yumurta sarısından ayrılır ;yumurta sarısıyla  yoğurt çırpılır, unu eklenir , sıcak sudan yoğurtlu karışıma azar azar eklenir .

  • Yeterince ılınan karışım tencereye karıştırılarak eklenir,kaynamaya başlayana kadar karıştırılmaya devam edilir.

  • Kaynayıp kıvam alan çorbaya tuzu eklenir ve bir süre  daha orta ateşte bırakılıp ateşten alınır.

  • Tavaya sıvı yağ ve kaymak alınır kaymak kavrulunca kuru nane eklenir.

  • Tencereye kaymaklı karışımda eklenir karıştırılıp servise hazır edilir.

  • KAYMAKLI YOĞURT ÇORBA ''YAYLA ''servise hazır.
AFİYET OLSUN...............



Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum: