EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 2 ADET PATLICAN
- 1 ADET KABAK
- 2 ADET PATLICAN
- 5 ADET DOMATES
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
- 1 ADET SOĞAN
- YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- TUZ
- YAPILIŞI
- Tencereye sıvı yağ yemeklik doğranan soğan alınır kavrulur,yemeklik doğranan domatesler eklenir ,koyulaşmaya bırakılır.
- Patlıcan doğranır tuzlu suda bekletilir,kabak ince doğranır,patates küçük küp doğranır.
- Tencereye pişme sertliği sırasına göre önce suyu süzülen patlıcan alınır.
- Bir süre pişmeye bırakılan patlıcana kabak ve patates eklenir 1 su bardağı su ,toz kırmızı biberi,tuzu gezdirilir,orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
- ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ servise hazır.
- AFİYET OLSUN........
|
|
Çok hafif ve sağlıklı bir yemek, ben de özellikle yazın çok yaparım.Elinize sağlık.
YanıtlaSil