8 Kasım 2015 Pazar

İyi akşamlar.Bu hafta pazardan Erik almıştım ,aldığımdan beri Marmelat yapayım diyordum geçen akşam nihayetinde erikleri şekere yatırdım ve sabah ilk iş marmelat hazırladım.Hazırlık aşaması o kadar çabuk oldu ki küçük bebeğim mızmızlanınca erikleri acele acele doğradım kabuklarını dahi soymaya fırsatım olmadı ama iyi ki olmamış kabukları ayrı bir aroma ve renk kattı içine birkaç tanede karanfil attım aroma karanfille birlikte daha bir renklendi şimdi buyurun tarife....
ERİK MARMELATI TARİFİ,MARMELAT TARİFİ,MARMELAT NASIL HAZIRLANIR,ERİK MARMELATI NASIL HAZIRLANIR,MARMELAT,ERİK MARMELATI,ALTERNATİF  TARİF,MÜRDÜM ERİĞİ ,MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 1 KİLO MÜRDÜM ERİĞİ

  • 1 KİLO ŞEKER

  • 5-6 ADET KARANFİL

  • 1/2 LİMON SUYU

  • YAPILIŞI
  • Derin bir kaba yıkanmış erikler küçük küçük doğranır.

  • Doğrama işlemi bitince şekeri ekler imkan varsa bir gece  bekletilir .

  • Bekletilen karışım orta ateşte kaynamaya bırakılır .

  • Kaynayan karışıma karanfiller ve limon suyu eklerin 2 dakika daha kaynamaya bırakılan marmelat ateşten alınır.

  • ERİK  MARMELAT servise hazır.
  • AFİYET OLSUN...............


Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Merhabalar, çok güzel ve leziz olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Mürdüm eriği çok zeverim ama galiba kısa bir süre çıkıp sonra kayboluyor. Reçelinden renginden ve duruşundan ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil