17 Ekim 2015 Cumartesi

YAYLA ÇORBA TARİFİ,YAYLA ÇORBA NASIL YAPILIR,PİRİNÇLİ MEYANELİ YOĞURT ÇORBA TARİFİ,PİRİNÇLİ YAYLA ÇORBA TARİFİ,PİRİNÇLİ ÇORBA TARİFİ,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ

2 SU BARDAĞI YOĞURT(dolu dolu)

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YUMURTA(sarısı)

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

KURU NANE,TUZ

5 SU BARDAĞI SICAK SU



YAPILIŞI

Tencereye,yeterince sıcak su ve pirinçler eklenir ,pirinçler yumuşamaya başlayınca diğer bir kapta  yoğurt ve yumurta sarısı,çırpılır ve azar azar sıcak sıvıdan eklenir ve karışımın ılınması sağlanır. (böylece çorba kesilmez) 

Hazırlanan meyane tenceredeki kaynayan pirinçli suya bir yandan karıştırılarak azar azar dökülür ve çorba kaynaya kadar karıştırılmaya devam edilir.

Çorba kaynayıp kıvam almaya başlayınca tuzu gezdirilir.

Küçük bir tavada tereyağ kızdırılır ve kuru nane eklenir karıştırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.

YOĞURT ÇORBA ''PİRİNÇLİ -MEYANELİ''servise hazır.


AFİYET OLSUN.........





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder