3 Ocak 2015 Cumartesi

Merhabalar ,yeni yılın ilk postuyla karşınızdayım.Takipçilerimizin ve bütün sevdiklerimin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl bize sağlık, mutluluk ,huzur,bol bereket getirsin inşallah.Yılbaşı sofrası için nacizane hazırladığım Profiterolü paylaşmak istedim .Yapımının kolaylığı ve  hafifliğinden dolayı bu tatlıyı tercih ettim şimdi de sizinle paylaşma zamanı bakalım ben profiterolü nasıl yapmışım.Buyurun tarife.
DEĞİŞİK TATLILAR,ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ,PROFİTEROL TARİFİ, PROFİTEROL NASIL YAPILIR,KOLAY PROFİTEROL NASIL HAZIRLANIR,DEĞİŞİK ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

2 YK KAKAO

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

2,5 SB SÜT

1 SB ŞEKER

2 YK UN

HAMURU İÇİN


100 GR TEREYAĞ

3 ADET YUMURTA

1 SB UN

1 SB SU

1 TK ŞEKER

1 ÇK TUZ

KREMASI İÇİN

1 SB ŞEKER

2,5 SB SÜT

3 YK UN

1 PK VANİLYA

1 ADET YUMURTA

1 YK TERAYAĞ

YAPILIŞI

Tencereye su ,tereyağ,un ,şeker ,tuz alınır  hamur koyulaşana kadar karıştırılarak  hamurun toplanması sağlanır hamur toplanınca ateşten alınır ve ılınmaya bırakılır.
Hamur ılınınca yumurtalar teker teker  kırılır mikserle çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasıyla veya kaşık yardımıyla hamur tepsiye paylaştırılır 30-35 dakika 180 derece fırında pişmeye bırakılır.

KREMASI İÇİN

Tavaya süt,şeker,un,yumurta alınır ve karıştırılarak koyulaşması beklenir koyulaşan krema  son olarak tereyağ ve vanilya eklenir ılınmaya bırakılır.

ÇİKOLATA SOS İÇİN 
Tavaya kakao,un,süt,bitter çikolata alınır karıştırılarak kıvam alması beklenir.Kıvam alan çikolata sos ateşten alınır  soğumaya bırakılır.

Pişen profiteroller ılınınca çay kaşığı yardımıyla kremayla doldurulur ve servis kaplarına alınırlar.

Son olarak üzerine çikolata sos gezdirilir .

PROFİTEROL servise hazır.

afiyet olsun......




Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. akşam akşam canım çekti yaa.^^ yapayım bari.

    YanıtlaSil
  2. olsada yesem şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil