6 Ocak 2015 Salı

Merhabalar.Sımsıcak bir günden merhaba diyebilmeyi isterdim ama soğuk ve hatta buz gibi bir Antalya gününden herkese selamlar.Kışın yüzünü tüm görkemiyle gösterdiği bu puslu Antalya günüde şu anda şehrin bazı kesimlerinde kar yayışı var ve bende bu mükemmel anı yaşarken bir yandan da bu akşamın yemeğini paylaşmak istiyorum.Bu akşam için Etli Bol Nohutlu Karnabahar hazırladım bir bu yemeği severek yiyoruz sizlere de tavsiye ediyorum .Bakalım ben yemeği nasıl hazırlamışım.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET KÜÇÜK BOY KARNABAHAR

150 GR KUŞBAŞI DANA ETİ

1 SB HAŞLANMIŞ NOHUT

1 ADET KIRIMIZI KAPYA BİBER

3 ADET DOMATES

2 ADET SOĞAN

1 TEPELEME YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

3 YK  SIVI YAĞ

TUZ KARABİBER

SICAK SU

YAPILIŞI

Tencereye etleri ve üzerini geçen kaynar su ,sıvı yağı, eklenir etler yumuşayana kadar  pişirilir.

Yumuşayan etlere küp doğranan soğanlar eklenir.

Karnı bahar iri doğranır 5 dakika sertliği geçene kadar haşlanır.

Yemeğimize salçaları ve haşlanmış nohutu ekler birlikte kavurur sos kıvamı alana kadar pişmeye bırakırız.

Yemeğe tuzunu karabiberini küçük doğranmış kırmızı kapya biberi ekleriz..

Haşlanan karnı baharı ekler üzerini geçen suyunu verip yemeği 15-20 dakika daha ateşte bırakır ateşten alırız.


ETLİ NOHUTLU KARNI BAHAR servise hazır.


AFİYET OLSUN...............


Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Bayıldım nefis bir tarif Emelcim..Hem karnıbahar hem nohut,mutlaka denemem lazım..ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil