3 Aralık 2014 Çarşamba

Kasvetli puslu bir Antalya gününden herkese merhabalar.Soğuyan havalarla birlikte hastalıklarda çoğaldı.Hastalıklardan korunmak için bol bol meyve yemek gerekiyor aynı zamanda çeşit çeşit bol vitaminli çorbalar tüketmek gerekiyor .Bende kendimizi mümkün olduğunca korunmak için Havuçlu Kırmızı Mercimek Çorbası hazırladım.
mercimek çorba tarifi,havuçlu mercimek çorba,pirinçli mercimek çorba tarifi,mercimek köfte nasıl yapılır,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

2 SB KIRMIZI MERCİMEK

1 ÇB PİRİNÇ

2 ADET HAVUÇ

1 DİŞ SARIMSAK

1 TEPELEME YK UN

1 YK TEREYAĞ

3 YK SIVI YAĞ

6 SB SICAK SU

KURU NANE

TUZ

YAPILIŞI

Tencereye sıvı yağ,tereyağ alınır un eklenir 1-2 dakika kavrulur üzerine havuç rendelenir.

Yıkanan mercimek ve pirinç,tuzu ,sarımsağı tencereye eklenir , karıştırılır sıcak suyu eklenir orta ateşte  15-20 dakika kaynatılır .

Kıvam alan çorba ateşten alınır sıcak servis edilir.

HAVUÇLU PİRİNÇLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBA servise hazır.




Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. GDO'LU ÜRÜNLER KANSER RİSKİNİ %500 ARTTIRIYOR...
    AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, GDO'lu bazı ürünlerin kolon, meme ve prostat kanserini normal bitkilere oranla yüzde 400, 500 oranında artırdığını yayınlarda gördüklerini söyledi.
    Rektör Solak, "Bazı bakterilere karşı, bitkilere antibiyotik dirençli gen veriliyor. Hastalıkların tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin daha az ya da geç işe yaramasının sebebi bu olabilir" dedi.
    Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi'nin Gedik Ahmet Paşa Külliyesi'nde düzenlenen 'Ramazan'da İkindi Sohbetleri' programına konuk olan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) üretiminin etkilerini anlattı. Uzmanlık alanı genetik hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Solak, GDO'lu ürünlerin tüketilmesinin insan genetiği üzerindeki etkilerine dikkati çekti. İnsanların besin ihtiyacının giderilmesi, yetersiz alandan daha çok ürün alınması amacıyla başlayan 'Yeşil Devrim'in başarısızlıkla sonuçlandığını kaydeden Prof. Dr. Solak, "2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra başlayarak dünyada çok sayıda kimyasal ve haşere öldürücü ilaç kullanıldı. Toprak çok hor kullanıldı. Dünyayı besleyecek ürün miktarına ulaşılamadı ve 'yeşil devrim' hüsranla sonuçlandı. Bunun sonucunda GDO'lu ürünlerle gıda ve tarım arazisi açığı kapatılmaya çalışıldı" dedi.
    BAZI ÜRÜNLER KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
    Gen diziliminin değiştirilmesi ya da kendi doğasında bulunmayan başka bir genetik karakterin kazandırılması yoluyla elde edilen organizmaların GDO olarak tanımlandığını açıklayan Prof.Dr. Solak, küp şeklinde karpuz ve sarı renkli pirinci örnek gösterdi. İlk GDO'lu ürünün raf ömrü uzatılmış domates olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Solak, bu ürünün 1996'da piyasaya sürüldüğünü hatırlattı. GDO'lu ürünlerin insanda metobolik etkileri olabileceğine değinen Rektör Solak, "Toksik etkisi olabilir. Özellikle belirli ürünlerin kolon, meme ve prostat kanserini normal bitkilere oranla yüzde 400, 500 artırdığını yayınlarda görüyoruz" diye konuştu. Prof. Dr. Solak, GDO'lu ürünlerin metabolik açıdan alerjik etkileri olduğunu, bu etkilerin özellikle yeni doğan ve emzirilme dönemindeki bebeklerde görüldüğünü açıkladı.
    ANTİBİYOTİKLER TEDAVİ ETMİYOR
    Bazı bakterilere karşı bitkilere antibiyotik dirençli gen verildiğine değinen Prof. Dr. Mustafa Solak, hastalıkların tedavisinde antibiyotiklerin daha az ya da geç işe yaramasının sebebinin bu olabileceğini söyledi. Dünya genelinde GDO üretim alanlarının 1998'de 2-3 milyon hektar olduğunu açıklayan Rektör Solak, bugün bu rakamın 148 milyon hektara ulaştığını belirtti.
    GDO'lu olarak üretilen bitkilerin yüzde 90'ının soya, mısır, pamuk ve şeker olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Solak, patates, domates, çeltik, buğday, balkabağı, ayçiçeği, yer fıstığı ve bazı balık türlerinin artık GDO'lu olarak yoğunlukla üretildiğini anlattı. Türkiye'de GDO üretimiyle ilgili net bir rakam telaffuz edilemediğine işaret eden Prof. Dr. Solak, özellikle ABD'de mutfaklara giren sebze, meyve ve tahıl ürünlerinin yüzde 70'inin GDO'lu gıdalar olduğunu söyledi.
    DHA
    www.organiktuketiyorum.com

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK:)
    Çorba olsun da:)) çorbasız sofra düşünemiyorum ben. Bu da gayet hoş...
    Ben de sayfama beklerim sizi.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil