3 Ağustos 2014 Pazar

Mutlu pazarlar.Bunaltan Antalya sıcağından ferahlatan hafif bir tatlıyla karşınızdayım .Tatlının sütü keçi sütü tamamen doğal yaylada olunca her şeyin en doğalı ve tazesine sahip olmak çok kolay ve böyle olunca da ortaya çıkan lezzetler damak çatlatıyor tatlıyı keçi sütüyle ilk defa deniyorum ama enfes oldu denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim şimdi buyurun tarife.......
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 LİTRE SÜT
1 SB ŞEKER
1 PK VANİLYA
1 ÇB İRMİK
1 SB KADAYIF
3 YK TEREYAĞ
2 YK NİŞASTA
3 YK ŞEKER

YAPILIŞI

Buzdolabında soğutulup poşette bekletilen kadayıflar  parçalanır.
Tavaya kadayıflar alınır kısık ateşte kavrulur rengi değişmeye başlayınca tereyağ eklenir ateşten alınır şekeri eklenir karıştırılır soğumaya bırakılır.
Tencereye süt şeker ,nişasta alınır karıştırılır koyulaşmaya başlayınca irmik vanilya eklenir kıvam alınca ateşten alınır .
Servis kabına zemin olarak kadayıfın yarısı serpilir üzerine sütlü irmik boşaltılır kalan kadayıf  üzerine serpilir.
Dolapta 2 saat bekletilir soğuk servis edilir.
KADAYIFLI SÜTLÜ İRMİK TATLI SERVİSE HAZIR.






Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder