4 Temmuz 2014 Cuma

Merhabalar.Bu akşam iftara Tarhana Çorba hazırladım,içerisine köy tavuğunun suyunu ekledim harika bir aroma verdi .Ben Tarhana Çorbasının tadını böyle çok severim kızımda tarhananın yoğun tadını hafiflettiği için severek içiyor.İftara çorba hazırlamak isteyenler için güzel bir alternatif ne dersiniz.....
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 SB TARHANA 
2 SB TAVUK SUYU
1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
2 ORTA BOT DOMATES
2 SB SICAK SU
1 ADET BÜYÜK SOĞAN
1 YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
3 YK SIVI YAĞ
3 DİŞ SARIMSAK
8-10 YAPRAK NANE

YAPILIŞI

Tencereye sıvı yağ,salçalar,rendelenmiş soğan alınır birlikte kavrulur.
Tarhananın üzerine sıcak su gezdirilir karıştırılır.
Domatesler rendelenir,nohutla birlikte tencereye eklenir ,malzemeler sos kıvamı alana kadar kavrulur.
Tavuk suyunu sıcak suyu tencereye ekler kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya tarhana kaynar sudan alınıp karıştırılarak yavaş yavaş tencereye eklenir karışım kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayan çorba kıvam lana kadar 10 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Sarımsaklar ve naneler eklenir.
TARHANA ÇORBA servise hazır

AFİYET OLSUN..........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder