16 Haziran 2014 Pazartesi

Merhabalar.Yaz geldi havalar iyice ısındı,havaların ısınması sofralara da yansıdı ,yemek tercihleri değişti haliyle.Bu sıcak yaz gününde kızım benden mantı istedi hava sıcak Anneciğim bu sıcakta nasıl hamur açayım ,nasıl tek tek mantıyla uğraşayım dedim dinletemedim ve bu ısrarların sonun da bende  yalancı mantı yapmaya karar verdim .Yapımı kolay lezzeti de üstelik aynı sayılır ,sizde mantı yemek istiyor fakat öyle uzun vakit almasın diyenlerden seniz işte tam size göre bir tarif ......
YALANCI MANTI NASIL YAPILIR,KOLAY VE PRATİK MANTI TARİFİ,MANTI TARİFİ,PRATİK YOĞURT SOSLU MANTI TARİF İ,YALANCI MANTI NASIL HAZIRLANIR,YALANCI MANTI PİŞİRME,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1/2 PK MANTI MAKARNA
150 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
4-5 YK SÜZME YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
2 YK TEREYAĞ
PUL BİBER,KURU NANE
KARABİBER,TUZ
SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Tavaya sıvı yağ kıyma alınır kavrulur,ince kıyım soğan  eklenir kavrulur.
Tuzu baharatları eklenir ateşten alınır.
Makarnaların içine kıymalı harç doldurulur,sıcak tuzlu suda haşlanır .
Sarımsaklar,tuzla dövülür yoğurda eklenir karıştırılır.
Tavaya tereyağ alınır iyice kızdırılır kuru nane ,pul biber eklenir ateşten alınır .
Haşlanan makarna mantı süzülür .
Servis tabağına makarna mantı alınır yoğurdu ve yağı gezdirilir.
YALANCI MANTI MAKARNA servise hazır.

AFİYET OLSUN............



 



Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık, harika görünüyor,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve izlemeye aldım :))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/
    İzmir'den sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,en kısa zaman da güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.....

      Sil