25 Haziran 2014 Çarşamba

Merhabalar.Antalya yanıyor yaz gelsin derken resmen kavruluyoruz,Allah yardımcımız olsun...Hava sıcak olunca sağlığa fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor ,yemeklerimiz zeytinyağlılar anca insanın boğazından geçiyor .Yemeklerimi bende havalara uygun hale getiriyorum tansiyon sorunum için sarımsak içimi ferahlatsın diye fesleğen ekliyorum inan hem çok sağlıklı hemde inanılmaz lezzetli....
Bugün ki zeytinyağlı BAMYA kendilerini aynen anlattığım gibi yaptım şimdi buyurun tarife
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

400 GR GİRİTLİ BAMYA
6-7 ADET DOMATES
1 BÜYÜK SOĞAN
1 ORTA BOY PATATES
1 DİŞ SARIMSAK
5-6 DAL FESLEĞEN
1/2 LİMON SUYU 
3 YK ZEYTİNYAĞ
TUZ 1 TK ŞEKER

YAPILIŞI

Domatesler ,soğan küp doğranır tencereye alınır üzerine yağ gezdirilir,sos kıvamı alana kadar pişirilir.
Bamyaların başları ayıklanır ,ortadan kesilir domateslere eklenir.
Malzemeler birlikte biraz kavrulunca 1 sb su eklenir pişmeye bırakılır.
Yemek pişmeye yakın patates büyük küp şeklinde kesilir yemeğe eklenir tuz ,şeker gezdirilen yemek ateşten alınır.
Yemek pişnce sarımsağı ve fesleğen, eklenir yemek servise hazır.
FESLEĞENLİ SARIMSAKLI BAMYA servise hazır.

AFİYET OLSUN.........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

6 yorum:

  1. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tam yaz sofralarına özel,nefis bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bamyayı çok severim, zor alıştım ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışması kolay lezzetlerden bir de böyle deneyin .Afiyet olsun.sevgiler.reyhane

      Sil