28 Haziran 2014 Cumartesi

Merhabalar,Hayırlı Ramazanlar
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

125 GR TEREYAĞ
1 PK YAŞMAYA
1 ÇB YOĞURT
1 ÇB SÜT
2 YUMURTA
1 KF SU
2 YK ŞEKER
1 YK TUZ,KARABİBER
1/2 BAĞ DEREOTU 
ÇÖREK OTU
4-5 SB UN

YAPILIŞI


Karıştırma kabına süt,şeker,tuz ,yaş maya ufalanır mayalanmaya bırakılır.
Karıştırma kabına yoğurt,yağ,eritilmiş tereyağ eklenir iyice karıştırılır.
Kalın sapları ayıklanan dereotu karışıma eklenir.
Elenmiş unu azar azar eklenir ,yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur mayalanması için 30 dk .dinlenmeye bırakılır.
Mayalanıp kabaran hamur tekrar yoğurulur hamurdan küçük parçalar koparılır  avuç içerisinde yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine sıralanır bezelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
Çörek otu serpilen açmalar önceden ısıtılmış 80 derece fırında zeri kızarana kadar pişirilir.
OTLU AÇMA servise hazır.

AFİYET OLSUN.......



Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. emelcim ,,,cok guzel duruyor acman..hele dere otu girince isin icine:)
    sevgiler,,,hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size de hayırlı ramazanlar,kesinlikle açma böyle nefis oluyor

      Sil