3 Mayıs 2014 Cumartesi

Merhabalar .Pazar kahvaltısında çayınızın yanına sevdiklerinizle keyifle yiyebileceğiniz bir kek hazırladım pratik ve leziz bir kek oldu sizlerle  paylaşmak istedim.Kara Dutlu Kremalı Kek bahar meyvelerinin eşsiz aromalarından faydalandım.Krema ve Karadut kekle birleşince harika bir tat çıktı ortaya.Çocuklarınız çok sevecek. Denemek isteyenlere tarifi altta.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 KASE KARA DUT
1/2 PK KREMA
1,5 SB ŞEKER
2 YUMURTA
1 OK VANİLYA
1,5 PK KABARTMA TOZU
1 SB MISIR UNU
2 SB UN
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

Karıştırma kabına şeker,yumurtalar alınır çırpılır.
Krema eklenir çırpılır.
Mısır unu vanilya kabartma tozu,elenmiş un eklenir karıştırılır.
Kara dutlar ikiye bölünür karışıma eklenir .
Fırın kabı yağlanır ve karışım boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
KARA DUT VE  KREMALI KEK servise hazır.

AFİYET OLSUN...........

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder