29 Mart 2014 Cumartesi

Herkese günaydın.Mutlu sabahlar olsun....Bugün hafta sonu kahvaltılarına eşlik edecek vazgeçilmeziniz olacak bir açma tarifi paylaşmak istiyorum.Yapımı kolay lezzeti şahane bir açma içerisinde lezzetine katlayan krema var .Kahvaltıdan hemen önce hazırlanıp sıcacık tüketirseniz daha bir harika olur tarifi merak edenler için hemen yazıyorum şimdiden afiyet olsun...
KREMALI AÇMA TARİFİ,AÇMA TARİFİ,KOLAY KREMALI AÇMA TARİFİ,AÇMA NASIL YAPILIR ,KREMALI AÇMA NASIL YAPILIR
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 PK KREMA
1,5 ÇB SIVI YAĞ 
4 YK YOĞURT
1 ÇB SÜT(ılık)
1 YUMURTA (sarısı üzerine)
1 PK VANİLYA
1 PK INSTAND MAYA
1 YK TUZ
1 TK ŞEKER
ÇÖREK OTU
ALDIĞI KADAR UN

İÇ HARÇ İÇİN

150 GR LOR PEYNİRİ 
7-8 DAL MAYDANOZ
KARABİBER,TUZ

YAPILIŞI

Karıştırma kabına krema, yumurtanın beyazı, yoğurt, sıvı yağ ,ılık süt ,tuz,şeker alınır karıştırılır.
 Karıştırılan malzemelere maya ,vanilya ve azar zar un eklenir eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur, mayalanmaya 20-25 dk mayalanmaya  bırakılır.
İç harç için lor peyniri, ince kıyım maydanoz,tuz,karabiber karıştırılır iç harç hazır edilir.
Hamur mayalanınca küçük parçalar koparılır yuvarlanıp ince açılır iç harç eklenir kapatılır.
Kapatılan kısım altta olacak şekilde tepsiye sıralanırlar.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serilir.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
KREMALI PEYNİRLİ AÇMA servise hazır.

AFİYET OLSUN..............





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder