22 Şubat 2014 Cumartesi


Merhabalar Pilav sofralarımızın vazgeçilmezi kıvamını tutturmak ustalık ister,bugün bende yemeğin yanına pilav hazırladım paylaşmazsam olmaz dedim ve buradayım içine nohutta ekledim bol tereyağlı lezzetini tahmin edersiniz çok güzel oldu sıcak sıcak kaşıkladım ımm nefis.Sıra geldi bu güzel pilavı tariflemeye...
TEREYAĞLI NOHUTLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ,TEREYAĞLI NOHUTLU PİLAV NASIL YAPILIR,TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ,NOHUTLU PİLAV TARİFİ,TEREYAĞLI PİLAV,PİLAV,NOHUT,ŞEHRİYELİ PİLAV,ŞEHRİYELİ PİLAV NASIL YAPILIR,PİRİNÇ PİLAVI PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

  • 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

  • 1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE

  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ,KARABİBER

  • YAPILIŞI
  • Tavaya tereyağ,sıvı yağ,şehriye alınır kavrulur.

  • Yıkanmış pirinci,,nohut'u da tavaya eklenir,pirinçler bir süre kavrulduktan sonra pirinçlerin üzeri 1 parmak geçen sıcak su eklenir.
  • Pilav kaynar hale gelince ateşi kısılır göz göz olunca ateşten alınır 20-25 dakika demlenmeye bırakılır.

  • TEREYAĞLI NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI servise hazır.

  • AFİYET OLSUN.....



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder