19 Şubat 2014 Çarşamba

Enginar mevsimindeyiz malum.Enginarın faydaları bol tüketilmesi gerektiğini hatırlatır bize.Ben bu akşam için enginar pişirdim ama biraz alışılmışın dışında oldu.Enginarı genellikle zeytinyağlı olarak tüketiriz. Ben enginarı bu tarifte ,ana yemek olarak hazırladım.Fırın yemeği oldu.Tavukla lezzetlendirmek istedim.Pişirince hemen bir tanesinin tadını test ettim gerçekten'de enginara farklı bir tat katmışım.Umarım sizlerde tarifimi dener ve beğenirsiniz.

  • MALZEMELER
  • 6 ADET ENGİNAR ÇANAĞI
  • 2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
  • 2 SOĞAN
  • 1 TK BİBER SALÇASI
  • 1 ADET KAPYA BİBER
  • TUZ, KARABİBER, KEKİK (arzuya göre )
  • 1/4 LİMON
  • 6-7 YAPRAK EBEGÜMECİ (süslemek için)
  • 2 YK SIVI YAĞ
  • KAŞAR RENDESİ
  • YAPILIŞI
  • Enginarlar sıcak su dolu tencereye alınır, limon sıkılır ,yumuşayana kadar haşlanır.
  • Tavuk göğsü küçük doğranır suyunu çektirilir.Soğan rendelenir biber ince doğranır. 
  • Tuzu,karabiberi,kekiği eklenir sotelenir.
  • Salça az suyla açılır soğanın rendesiyle ve sıvı yağla hafif kavrulur.
  • Ebe gümeçleri limonlu sıcak suyla hafif haşlanır ve  taban yapmak  için kullanılır.
  • Haşlanan enginar çanakları tavuk soteyle doldurur.
  •  Kaşarını rendeleyip ,üzerine serper: kaşarlar kızarana kadar fırınlanır.
  • Fırınlanmış enginarları :ebegümeci serilmiş,domates sosunun üzerine oturtup servis ederiz. 

  • AFİYET OLSUN...........








Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Merhaba
    Biraz zahmetli gibi görünüyor ama okadar net ve akıcı anlatmışsınızki okuyunca çok ta zor değilmiş dedim:))
    Aman sunum şahane olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil