8 Şubat 2014 Cumartesi

Kahvaltıda çayın yanına pratik lezzetli doyurucu bir börek arayanlara tavsiye olunur.Bizim evde sıkça yapılan bir börek iç malzeme farklılaşıyor ama yapımı kolay olduğu için tava böreği tercih sebebi....

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 3 ADET YUFKA
  • 3 ADET PIRASA
  • 2 ADET PATATES
  • 1 KASE (100 gr )LOR PEYNİRİ
  • 1 KF SIVIYAĞ
  • TUZ, KARABİBER

  • YAPILIŞI


  • PIRASALAR AYIKLANIR, YIKANIR ,DOĞRANIR.
  • PATATESLER YIKANIR, SOYULUR ,RENDELENİR 
  • TAVAYA 2 YK SIVI YAĞ ALINIR (pırasa ,patates)MALZEMELER SIVI YAĞDA HAFİF SOTELENİR.
  • LOR PEYNİRİ EKLENİR
  • TUZU KARABİBERİ İLAVE EDİLİR.
  • YUFKALAR TEZGAHA SERİLİR,KENARLARI ORTAYA KATLANIR,  ORTALARINA İÇ MALZEME YAYILIR
  • KENARLARI TEKRAR ORTAYA KATLANIR, YUFKAYA BOHÇA ŞEKLİ VERİLİR. 
  • GENİŞ BİR TAVAYA SIVI YAĞ ,FIRÇA YARDIMIYLA HER TARAFINA SÜRÜLÜR
  • BÖREĞİMİZ TAVAYA ALIR,ORTA ATEŞTE, HER İKİ TARAFI'DA KIZARTILARAK HAZIR EDİLİR.  
  • KALAN YUFKALARA'DA AYNI İŞLEM UYGULANIR.
  • TAVADA BÖREĞİMİZ 'EVDE NE VARSA 'HAZIR
  • SICAK SERVİS EDİLİR.


AFİYET OLSUN...................


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder