17 Şubat 2014 Pazartesi

Akdeniz ve Antalya insanı olarak et yemeklerinde genel olarak keçi yada oğlak tercih ederiz,bu sebeple bu akşam yemekte Oğlak İncik var.....Bu akşam İnciğ'e havuçlar ve patatesler eşlik etti.Eşim ve ben oğlak etinin ne kadar yumuşak lezzetli olduğu konusun hem fikiriz umarım kızım da aynı fikirde olur. Oğlak eti yumuşaklığı ve yağ oranın hafifliğiyle sıcak iklimde ki bizler için en büyük tercih sebebidir. Bizim evin bu akşam ki  mönüsünde OĞLAK İNCİK var.Tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Beğenir ve tarifi denersiniz umarım.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

 

  • MALZEMELER
  • 8 ADET OĞLAK BUT
  • 2 ORTA BOY PATATES
  • 3 ADET HAVUÇ
  • 1 BÜYÜK SOĞAN
  • 1 TK DOMATES SALÇASI
  • 1 TK BİBER SALÇASI
  • TUZ,TANE KARABİBER,KEKİK
  • 1TK ŞEKER
  • 3 YK SIVI YAĞ
  • 3 BARDAK SU
  • YAPILIŞI
  • Tencere incikler ve su alınır etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Etin kalan suyuna,yağı eklenip soğan rendelenir,salçalar eklenir birlikte kavrulur.
  • Havuçlar  3-4 parça halinde,patateslerde büyük küp halinde doğranır etlere eklenir.
  • Tuzu, tane karabiberi,kekiği,arzuya göre şekeri eklenir 
  • Yemeğimizin su durumuna göre su eklenebilir.
  • Et ve sebzeler yumuşadığında yemeğimiz hazır.
  • OĞLAK İNCİK yemeği hazır.

  • AFİYET OLSUN.......................





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum: