13 Ocak 2014 Pazartesi

 Merhabalar bir süredir tarif veremedim.Enginar mevsimi geldi sanırım pazarda gezerken eşim görünce hemen al diye atıldı.  Eşimin favorilerinden enginar aldık, hadi yapsana diye diye birkaç ısrardan sonra ee artık yapmak şart oldu dedim ve işte benim Zeytinyağlı Enginarım. Küçük kızımda test etti onayladı.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 6 ADET ENGİNAR
  • 2 HAVUÇ
  • 1 SB BEZELYE
  • 1 ORTA BOY PATATES
  • 1 ÇB ZEYTİNYAĞ
  • 3 YK ŞEKER
  • 1 YK TUZ
  • DEREOTU
  • 1,5 BARDAK SU
  •                                               YAPILIŞI
  • Ayıklanmış enginarları yıkayıp limonlu suda bekletiriz.
  • Havucu, patatesi yıkar küçük zar şeklinde doğrar   büyük bir kaseye alır bezelyeleri , tuzunu şekerini ekler karıştırırız.
  •  Enginarları pişirme kabına alır bezelyeli karışımı enginar çanaklarına doldururuz.
  •  Yağını gezdirir ,suyunu ekler pişirmeye alırız.
  • Enginarlar ve iç malzeme yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir.
  • Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.Enginar çanaklarımız pişince servis tabağına alır dereotuyla süsleriz.


  •                                      AFİYET OLSUN......................
  •                                


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder