14 Ocak 2014 Salı

Bugün tatlı tarifi paylaşmak istedim.Aslında ben şerbetli tatlı pek tercih etmem ama kızım tatlı talı diye ısrar edince hadi o zaman  tatlı yapmaya dedim ve birlikte mutfağa girdik .Bu tarifi daha önce misafirlikte tatmış  beğenip not etmiştim hazırlaması bu güneymiş .Yapımı kolay vakit almayan, Lezzetli bir tarif . İrmikli Kurabiye Tatlısı ..........


                                                                EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

                                                                               

                                                     MALZEMELER

2 YUMURTA(1 beyazı dışına )
1/2 S B ŞEKER
1 Ç B SIVIYAĞ
1/2 TEREYAĞ(yada margarin)
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
FINDIK (süslemek için)
1 SB İRMİK
ALDIĞI KADAR UN

                 ŞERBETİ İÇİN

3 Ç B ŞEKER
3 BARDAK SU
1/4 LİMON SUYU

                YAPILIŞI

KARIŞTIRMA KABINA :YUMURTA ,ŞEKER ALINIR ÇIRPILIR, SIVIYAĞ EKLENİR TEKRAR ÇIRPILIR
.
ELENMİŞ UNU KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI EKLERİZ.

 BİRAZ KARIŞTIRIR KÜP DOĞRANMIŞ TERE YAĞINI İLAVE EDER , KULAK MEMESİ HAMUR ELDE EDERİZ.

 HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIR KURABİYEYE İSTENİLEN ŞEKİLVERİR

 ÖNCE YUMURTA BEYAZINA ARDINDAN  İRMİĞE BULAR VE ORTASINA  FINDIK BATIRIR, KURABİYELERİ TEPSİYE DİZERİZ.

170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR

 PİŞİRİLİR.

KURABİYELER PİŞERKEN ŞERBET HAZIRLANIR.

TENCEREYE ŞEKER VE SUYU ALIR ŞEKER ERİYENE KADAR KARIŞTIRIRIZ.

KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA LİMON EKLENİR BİR TAŞIM DAHA KAYNATILIR VE ATEŞTEN ALINIR.

PİŞEN KURABİYELER ILINDIĞINDA ŞERBETİ KURABİYELERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.

SERVİS TABAĞINA ALINIR.İRMİKLİ KURABİYE TATLIMIZ HAZIR....
                                     
                            

                                    AFİYET OLSUN.....................

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder