8 Ocak 2014 Çarşamba

                              KOLAY KABAK DOLMA ''TEREYAĞLI ''

LEZZETİ ELİMDEN
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

YAPILIŞI

 1 KG KABAK
1/5 SB PİRİNÇ
1 BÜYÜK SOĞAN
1 YK DOMATES SALÇASI
1/2 BAĞ MAYDANOZ
1 FİNCAN SIVIYAĞ
KURU NANE,KARABİBER,TUZ
1 YK TEREYAĞ

YAPILIŞI

KABAKLARI YIKAR, İÇLERİNİ ÇIKARIR,DIŞLARINI ÇİZERİZ.TAVAYA YAĞI,SALÇAYI ALIR KAVURURUZ.
BİRAZ KAVRULAN SALÇALARA KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI EKLER TEKRAR KAVURURUZ.KAVRULUNCA ATEŞTEN ALIRIZ.YIKANMIŞ PİRİNÇİ ,MAYDANOZU İNCE KIYAR,TUZU,BAHARATLARI EKLER İÇ HARCI HAZIR EDERİZ.PİŞİRME KABINA KABAKLARIN İÇLERİNİ DOLDURUR  ÜZERLERİNE ÇAY KAŞIĞI UCUYLA KABAKLARIN ÜZERİNE TEREYAĞ  KOYARIZ.İSTEĞE GÖRE BİRAZCIKTA KURUNANE EKLER ,YETERİNCE SUYUNU KOYARIZ ATEŞE VERİRİZ.
PİRİNÇLER KABARANA KADAR PİŞİRİLİR.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder