18 Ocak 2014 Cumartesi

Günaydın yoğun bir haftanın ardından güzel bir kahvaltıyı hak ettiniz.Artık kendinizi şımartma vakti .Sofrayı donatmak istiyorsunuz ama ne pişirsem ne hazırlasam da  güzel bir pazar kahvaltısı olur diyorsanız işte size bir alternatif.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 ORTA BOY KABAK
  • 1 SB MISIR UNU
  • 1 SB TAM BUĞDAY UNU
  • 1 SB YOĞURT
  • 1 ÇB SIVIYAĞ
  • 1 YUMURTA
  • 3 YK ŞEKER
  • 1 YK TUZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • KARABİBER, DEREOTU
  • YAPILIŞI
  • KABAKLAR RENDELENİP 1 Y K SIVI YAĞLA SUYUNU ÇEKENE KADAR SOTELENİR .

  • DEREOTU  ,TUZ, KARABİBER EKLENİR ATEŞTEN ALINIR.

  • KARIŞTIRMA KABINA YOĞURT, SIVI YAĞ, YUMURTA , TUZ, ŞEKER ALINIR KARIŞTIRILIR.

  •  MISIR UNU ,TAM BUĞDAY UNU ,KABARTMA TOZU EKLENİR TEKRAR KARIŞTIRILIR EKMEĞİN HAMURU HAZIR EDİLİR.
  • TERE YAĞIYLA YAĞLANMIŞ  FIRIN KABINA HAMURUN YARISI DÖKÜLÜR , ÜZERİNE KABAKLI İÇ HARÇ YAYILIR .
  •  KALAN  HAMUR İÇ HARCIN ÜZERİNE BOŞALTILIR EKMEĞİMİZ PİŞMEYE HAZIR.

  • 180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.ILININCA FIRIN KABINDAN ÇIKARILIR SERVİS EDİLİR.


  • AFİYET OLSUN.............


  •  


Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum: