EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1 tk karabiber
1 çk yenibahar
tuz
püresi için
5 adet orta boy patates1 tk tereyağ
1/2 çb süt
1 çk muskat
üzeri için
1 çb rende kaşarsosu için
1 bardak su1 yk biber salçası
1 çk domates salçası
yapılışı
Yoğurma kabına kıymayı,rendelenmiş, soğanı,karabiberi,tuzu, yumurtayı kırıp,ekmek içini alıp köfteyi yoğuruyoruz küçük parçalar koparıp çanak şekli verilir.200 derecede 10 dk pişirilir.püresi için:
patatesleri soyup doğrayalım,yeterince su ekleyip haşlayalım.Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirelim.sütünü,tereyağını,muskatı,tuzu ekleyip orta ateşte karıştırarak pürüzsüz olana kadar pişirelim.sosu için:
küçük bir tavaya: salçaları alıp 1sb sıcak suyla açıp, pişirelim.Köftelerin içine püre yi güzelce yerleştirelim. Salçalı sos gezdirelim.200 derecede köfteler pişene kadar fırınlayalım.
Pişen köftelerin üzerine kaşar rendesi ilave edip kaşarlar kızana kadar fırınlanır. Sıcak servis yapılır.
HASANPAŞA KÖFTE servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder