24 Aralık 2013 Salı

                                                  EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

 MALZEMELER


500 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1 tk karabiber
1 çk yenibahar
tuz

                      püresi için

5 adet orta boy patates
1 tk tereyağ
1/2 çb süt
1 çk muskat

                  üzeri için

1 çb rende kaşar

                    sosu için

1 bardak su
1 yk biber salçası
1 çk domates salçası

                 yapılışı

Yoğurma kabına kıymayı,rendelenmiş, soğanı,karabiberi,tuzu, yumurtayı kırıp,ekmek içini alıp köfteyi yoğuruyoruz küçük parçalar koparıp çanak şekli verilir.200 derecede 10 dk pişirilir.

püresi için:

patatesleri soyup doğrayalım,yeterince su ekleyip haşlayalım.Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirelim.sütünü,tereyağını,muskatı,tuzu ekleyip  orta ateşte karıştırarak pürüzsüz olana kadar pişirelim.

  sosu için:

küçük bir tavaya: salçaları alıp 1sb sıcak suyla açıp, pişirelim.

Köftelerin içine püre yi güzelce yerleştirelim. Salçalı sos gezdirelim.200 derecede köfteler pişene kadar fırınlayalım.
Pişen köftelerin üzerine kaşar rendesi ilave edip kaşarlar kızana kadar fırınlanır. Sıcak servis yapılır.
               
                             HASANPAŞA KÖFTE servise hazır.

                           AFİYET OLSUN...............

 

 

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder