30 Aralık 2015 Çarşamba

Mutlu akşamlar.Bir cumartesi akşamı ve yılın son gününe şafak vakti kadar az kaldı.Yeni yolda herkese bol bol mutluluk huzur sağlık bereket dolu bir yıl diliyorum.Bugün ki tarif Hindistan Cevizi Toplu Pasta bu pastayı ilk gördüğümde pastanın içindeki sürprizi bana bu hemen yapmalıyım dedirtti ve kızımla birlikte cumartesi etkinliği olarak bu pastayı yaptık ,işte bol bol çikolatasıyla tarif heme  altta......

EMEL'İN SİHİRLİ ELLLERİ 


HİNDİSTAN CEVİZ TOLU PASTA TARİFİ,HİNDİSTAN CEVİZLİ TARİFLER,DEĞİŞİK PASTA TARİFLERİ,PASTA TARİFLERİ,ÇİKOLATALI PASTALAR.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER
HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI İÇİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 YUMURTA

2 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

KEKİ İÇİN
3 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 SU BARDAĞI DEMLİ ÇAY

3 SU BARDAĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurta ve pudra şekeri çırpılır.

 Çırpılan karışıma pudra şekeri eklenir ve elle şekil verilerek küçük toplar yapılır .

Yuvarlanan toplar 1 saat dolapta bekletilir.

Diğer bir karıştırma kabında yumurtalar ve şeker çırpılır.

Köpük köpük olan karışıma sıvı yağ,demli çay eklenir.

Sıvı malzemelerin ardında elenmiş unu ,kabartma tozu,kakao eklenir ve karıştırılır.

Yağlanmış kalıba karışımın yarısı gezdirilir üzerine Hindistan cevizi topları aralıklı olarak yerleştirilir.

Kalan kek hamuru da kalıba boşaltılır ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika güzelce kabarması beklenir.

Arzuya göre çikolata yada şekerlemeyle süslenir servis edilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLU PASTA servise hazır.

AFİYET OLSUN...........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder