Merhabalar,takipcilerime ,arkadaşlarıma beni seven herkese selamlar.
 |
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 KİLO ÇEKİRDEKLİ TAZE FASULYE ( gilikli)
4-5 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 KESME ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Fasulye yıkanıp doğranır çekirdekli olanlar ayıklanır.
Pişirme kabına sıvı yağ alınır ,pembeleşene kadar kavrulur yemeklik doğranan domatesler eklenir .
Koyulaşan karışıma doğranan fasulyeler eklenir orta ateşte pişmeye bırakılır.
Pişmeye yakın yemeğin suyu kontrol edilir ve 1 çay bardağı su ,1 adet küp şeker ,kırmızı toz biberi eklenir .
Yemek beş dakika daha pişmeye bırakılır ve ateşten alınır.
GİLİKLİ TAZE FASULYE servise hazır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Merhabalar, bizde kış hazırlıklarında taneli fasülyeyi kullanırız. Yemeği çok lezzetli olur. Sizin yemeğinizde çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.