EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 250 GRAM KIYMA
- 500 GRAM KARNI BAHAR
- 1 BÜYÜK SOĞAN
- 2 ADET DOMATES
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU
- TUZ,KARABİBER
- SIVI YAĞ
- YAPILIŞI
- Karnı bahar iri doğranır tuzlu suda haşlanmaya bırakılır,haşlanan karnı bahar süzülür.
- Kıymaya rende soğan galeta unu karabiber,tuz,eklenir yoğrulur.
- Yoğrulan kıymadan minik köfteler yapılır tekrar galeta ununa bulanıp kıygın yağda birkaç dakika kızartılır fazla yağını emmesi için havlu kağıtta bekletilir.
- Tencereye salça ,rende soğan alınır kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından rende domates ve minik köfteler eklenir ,tuzu karabiberi gezdirilip 1 su bardağı sıcak su eklenir orta ateşte yemeğimiz pişmeye devam edilir.
- Tencereye haşlanan karnı baharda elenir 5 dakika daha birlikte pişmeye bırakılan yemek ,ateşten alınır.
- GALETA UNU KÖFTELİ KARNI BAHAR servise hazır.
|
Merhabalar, çok farklı bir tarif çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Elinize sağlık karnıbaharın her tür yemeğine bayılırım bu da harika bir tarif sevgiler
YanıtlaSilçok guzel olmus !!! ellerinize saglik...
YanıtlaSilMerhaba blog kesif etkinliginden geliyorum. Bende makyaj ve bakim uzerine yaziyorum. Blogunuza uye oldum bende Bloguma beklerim :) Nurluguzellik.blogspot.com.tr
YanıtlaSil