6 Temmuz 2014 Pazar

Merhabalar,sahura doyurucu bir o kadar da lezzetli bir börek tarifim var.Karnıyarık Böreği fakat bu defa Lor peynirli ve Mantarlı .Mantar benim mutfağım da olamazsa olmazlardan .Bu böreği hem görünüşü hem lezzetinden dolayı favorilerim arasına aldım sizde benim gibi Karnıyarık Böreği sevenlerden seniz buyyrun tarife........
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 ADET YUFKA
250 GR LOR PEYNİRİ
8-10 ADET MANTAR
5-6 DAL MAYDANOZ
5-6 DAL DEREOTU
1 BÜYÜK SOĞAN
2-3 DOMATES
2-3 YEŞİL BİBER
TUZ,KARABİBER
1 SB SIVI YAĞ
1 SB SÜT

YAPILIŞI

Yufkalar tezgaha yayılır ,üst üste konulup 4 parçaya bölünür.
Tavaya sıvı yağ,küp doğranmış soğan,küp doğranmış mantar   alınır birlikte kavrulur,ateşten alınır..
İnce doğranmış maydanoz,dereotu,peynir karışıma eklenir,karıştırılır iç harç hazır.
Sıvı yağ ve süt karıştırılır sos hazır edilir.
Sos yufkaların her yerine sürülür ve yufkanın geniş tarafına sostan 1 yk alınır yayılır geniş bir rulo yapılır yağlanmış tepsiye sıralanır.
Yufka ve iç harç bitince börekleri orta kısımlarından keser şerit şeklinde kesilen domates ve biberler ortalara yerleştirilir ve böreklere karnıyarık formu verilir.
Kalan sos yufkaların üzerine sürülür .
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızara kadar pişirilir.
LOR PEYNİRLİ-MANTARLI KARNIYARIK BÖREĞİ servise hazır.





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder