Merhabalar,Hayırlı Ramazanlar
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1 PK YAŞMAYA
1 ÇB YOĞURT
1 ÇB SÜT
2 YUMURTA
1 KF SU
2 YK ŞEKER
1 YK TUZ,KARABİBER
1/2 BAĞ DEREOTU
ÇÖREK OTU
4-5 SB UN
YAPILIŞI
Karıştırma kabına süt,şeker,tuz ,yaş maya ufalanır mayalanmaya bırakılır.
Karıştırma kabına yoğurt,yağ,eritilmiş tereyağ eklenir iyice karıştırılır.
Kalın sapları ayıklanan dereotu karışıma eklenir.
Elenmiş unu azar azar eklenir ,yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur mayalanması için 30 dk .dinlenmeye bırakılır.
Mayalanıp kabaran hamur tekrar yoğurulur hamurdan küçük parçalar koparılır avuç içerisinde yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır bezelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
Çörek otu serpilen açmalar önceden ısıtılmış 80 derece fırında zeri kızarana kadar pişirilir.
OTLU AÇMA servise hazır.
AFİYET OLSUN.......
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
emelcim ,,,cok guzel duruyor acman..hele dere otu girince isin icine:)
YanıtlaSilsevgiler,,,hayirli ramazanlar
size de hayırlı ramazanlar,kesinlikle açma böyle nefis oluyor
Sil