Çay saatine,gün ikramlarına,farklı lezzet arayanlara bu tarifim Gül Lokumlu Kurabiye .Bu kurabiyeyi kursta tattım.Gül lokumunu hiç kurabiyede kullanmayı düşünmemiştim,güzel farklı bir tat aynı zaman da geleneksel bir bakıma.Geçmişle günümüzün karması sanki .Tarifini kursiyer arkadaştan aldım.Ben çok beğendim ve bu güzel tatla tanışmayanlar varsa diye hemen hazırlayıp sizlerle paylaşmak istedim.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 125 GR MARGARİN (oda ısında)
- 1 YUMURTA
- 1 ÇB SIVI YAĞ
- 3 YK SÜT
- 2 YK GÜL SUYU
- 1 ÇB ŞEKER
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- 2 YK PUDRA ŞEKERİ(üzeri için)
- 7-8 ADET GÜLLÜ LOKUM
- 3-3,5 SB UN
- YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta şeker margarin alınır iyice karıştırılır.
- Karışım homojen kıvama gelen süt,gül suyu,sıvı yağ eklenir tekrar karıştırılır.
- Elenmiş unu,kabartma tozu,vanilya eklenir yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
- Hamur rulo yapılır ve 2 parçaya bölünür.Hamuru un serpilmiş tezgahta incecik büyükçe açarız.
- Açılan hamur 16 küçük paçaya kesilir,orta kısımlarına gül lokumları yerleştirilir,rulo yapılır..(lokumları 2-3 parçaya bölebilirsiniz)
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 pişirilir.
- Kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri serpilir.
- Gül Lokumlu Kurabiyeler hazır.
- AFİYET OLSUN..........
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Cook leziz gorunuyo canim ellerinize saglik
YanıtlaSilteşekkürler NURCAN KAYA :))))))
Silçifte lokum olmuş canım iki lezzet bir arada ellerine sağlık mutlu hafta sonları dilerim..
YanıtlaSilCANIM GÜZEL YORUMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER :))TURUNCU TADLAR
SilMerhabalar,blogunuzun yeni üyesiyim.ellerinize sağlık,nefis bir kurabiye olmuş..Tanışmaya banada beklerim..sevgilerimle nurşen.. www.nurlumutfakta.blogspot.com.
YanıtlaSilDEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.nurlumutfakta.
Silharika görünüyor bu gül lokumlu kurabiye lokumun bu şekilde kullanılacağı aklıma gelmezdi peki sahici sahici güllü lokum aroması oluyor mu eğer öyleyse annemin çok seveceği düşünerek deneyeceğim.paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSil