18 Ocak 2014 Cumartesi

Günaydın yoğun bir haftanın ardından güzel keyifli bir pazar kahvaltısına yakışır poğaçalar ,salatalar,hazırlansın ,sofralar donatılsın. Çoluk çocuk hep birlikte lezzet,sohbet,keyif,eşliğinde bir pazar olsun.KEYİFLİ PAZARLAR...

AÇMA TARİFİ, PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ,KOLAY PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ,PEYNİRLİ AÇMA NASIL YAPILIR,KOLAY PEYNİRLİ AÇMA NASIL YAPILIR
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 PK  YAŞ MAYA
2 ÇB SÜT(ılık)
1 SB SIVI YAĞ
2 YUMURTA(sarılar üzerine)
3 YK ŞEKER
1 YK TUZ
4-4,5 SB UN 
PEYNİR,MAYDANOZ
KARABİBER,TOZ KIRMIZI BİBER
SUSAM ,ÇÖREK OTU(üzerine)

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ılınmış süt,sıvı yağ, şeker, tuz alınır , yaş maya parçalanır karıştırılıp 10 dk mayalanmaya bırakılır.
Peyniri  parçalar ,maydanozu ince kıyar tuzu, baharatları ekler iç harcı hazır edilir. 
Mayalanan sıvı malzemelere,yumurta beyazlarını ekler biraz karıştırırız.
 Elenmiş unu yavaş yavaş ilave eder hamuru yoğurmaya devam ederiz.
Hamur kıvam alınca tekrar mayalanmaya bırakılır.
Kabarması beklenir. 
Mayalan hamurdan küçük parçalar koparır elimizle açıp ,iç harcı yerleştirip yuvarlayıp kapatırız.
Kapatılan kısım alta kalacak şekilde tepsiye yerleştiririz.
 Hamur ve iç harç bitine kadar aynı işleme devam edilir.
10 dk daha Tepsi mayasına bırakılır. 
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürer, susam çörek otuyla süsleriz. 
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

AFİYET OLSUN.........................



  
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder