26 Ocak 2014 Pazar

Günlerden pazar .Bir süredir güzel giden havalardan sonra, yağmurlu bir sabaha uyandık ANYALYA'da. Kahvaltı'lar yapıldı, akşam için misafirler çağrıldı.Akşam yemeğine ne hazırlasam ,pişirsem diye düşünüyorsanız. Sizlerle  benim tarifim'le ORMAN KEBABI.Akşam yemeği sofrasının baş rolünde lezzeti ve görünüşüyle iddaalı bir yemek..........

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 500 GR KUŞBAŞI DANA ETİ
  • 1 KASE BEZELYE
  • 2 ORTA BOY HAVUÇ
  • 2 ORTA BOY PATATES
  • 1 BÜYÜK DOMATES
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 1 YK BİBER SALÇASI
  • 1 TK DOMATES SALÇASI
  • 1 KF SIVI YAĞ 
  • TUZ, KARABİBER, KEKİK
  • YAPILIŞI
  • PİŞİRME KABINA KUŞBAŞI ETLER ALINIR SUYUNU SALIP ,TEKRAR ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
  • ARDINDAN SIVI YAĞI, SALÇALARI EKLER , BİRAZ KAVURUR,  SOĞAN RENDELER BİRAZ DAHA KAVRURUZ. HAVUÇLAR HALKA DOĞRAR TENCEREYE İLAVE EDER.
  •  DOMATES RENDELER TENCEREYE EKLEYİP SUYUNU ÇEKMESİ BEKLENİR.
  • SUYUNU ÇEKİP , ÖZLEŞİNCE BEZELYELER EKLER ETİN PİŞMESİNE YAKIN BÜYÜK DOĞRAR PATATESİ'DE ,TUZUNU, KARABİBERİ, (arzuya göre)KEKİĞİ EKLERİZ.
  •  5 DK DAHA YEMEĞİMİZİ ORTA ATEŞTE BIRAKIRIZ.
  •  YEMEĞİMİZİ SERVİSE HAZIR EDER SICAK İKRAM EDERİZ.

  • AFİYET OLSUN


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder