Merhabalar.Bugün sizlere hem göze hem damağa hitap eden, nicedir yapmak istediğim yapması bugüne nasip olan bir tarifi paylaşmak istiyorum .İştahınızı kabartıp bende yapmalıyım diyeceğiniz bir lezzet. Tarifi benim hamarat kuzenden aldım. Çiğdem'cim tarifini benimle paylaştığın için teşekkür ederim canım.
1 kg yufka
2 orta boy patates
1/2 bağ maydanoz
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
1 ç b sıvıyağ
1sb süt
tuz, karabiber ,toz kırmızıbiber
3y k sıvıyağ(iç harç için)
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
MALZEMELER
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİMALZEMELER |
2 orta boy patates
1/2 bağ maydanoz
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
1 ç b sıvıyağ
1sb süt
tuz, karabiber ,toz kırmızıbiber
3y k sıvıyağ(iç harç için)
YAPILIŞI
Küçük tavaya sıvıyağı alıyoruz, soyup küp doğradığımız soğanı rendelediğimiz patatesi ekleyip biraz kavuruyoruz . Soğuyunca :maydanozu ince kıyar karışıma tuzu karabiberi ,toz kırmızıbiberini ekler karıştırır iç harcı hazır ederiz. . İlk yufkamızı alıyoruz,üzerine süt ve yağ karışımından yeterince sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip yufkalarımızı 8 parçaya bölüp iç hartan yufkaların uç kısmına yeterince koyarız. Sonra rulo yaparız. Yaptığımız rulonun ortasından keseriz. Karnıyarık haline getirir ,biber ve domatesimizden küçük parçalar yapar karnıyarığımızın üzerini süsleriz. Diğer yufkalarımıza aynı işlemleri uygular yağlı kağıt serilmiş fırın tepisine yerleştiririz.(24 parça )180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder