Bugün tatlı tarifi paylaşmak istedim.Aslında ben şerbetli tatlı pek tercih etmem ama kızım tatlı talı diye ısrar edince hadi o zaman tatlı yapmaya dedim ve birlikte mutfağa girdik .Bu tarifi daha önce misafirlikte tatmış beğenip not etmiştim hazırlaması bu güneymiş .Yapımı kolay vakit almayan, Lezzetli bir tarif . İrmikli Kurabiye Tatlısı ..........
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
2 YUMURTA(1 beyazı dışına )
1/2 S B ŞEKER
1 Ç B SIVIYAĞ
1/2 TEREYAĞ(yada margarin)
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
FINDIK (süslemek için)
1 SB İRMİK
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN
3 Ç B ŞEKER
3 BARDAK SU
1/4 LİMON SUYU
YAPILIŞI
KARIŞTIRMA KABINA :YUMURTA ,ŞEKER ALINIR ÇIRPILIR, SIVIYAĞ EKLENİR TEKRAR ÇIRPILIR
.
ELENMİŞ UNU KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI EKLERİZ.
BİRAZ KARIŞTIRIR KÜP DOĞRANMIŞ TERE YAĞINI İLAVE EDER , KULAK MEMESİ HAMUR ELDE EDERİZ.
HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIR KURABİYEYE İSTENİLEN ŞEKİLVERİR
ÖNCE YUMURTA BEYAZINA ARDINDAN İRMİĞE BULAR VE ORTASINA FINDIK BATIRIR, KURABİYELERİ TEPSİYE DİZERİZ.
.
ELENMİŞ UNU KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI EKLERİZ.
BİRAZ KARIŞTIRIR KÜP DOĞRANMIŞ TERE YAĞINI İLAVE EDER , KULAK MEMESİ HAMUR ELDE EDERİZ.
HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIR KURABİYEYE İSTENİLEN ŞEKİLVERİR
ÖNCE YUMURTA BEYAZINA ARDINDAN İRMİĞE BULAR VE ORTASINA FINDIK BATIRIR, KURABİYELERİ TEPSİYE DİZERİZ.
170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR
PİŞİRİLİR.
PİŞİRİLİR.
KURABİYELER PİŞERKEN ŞERBET HAZIRLANIR.
TENCEREYE ŞEKER VE SUYU ALIR ŞEKER ERİYENE KADAR KARIŞTIRIRIZ.
KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA LİMON EKLENİR BİR TAŞIM DAHA KAYNATILIR VE ATEŞTEN ALINIR.
KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA LİMON EKLENİR BİR TAŞIM DAHA KAYNATILIR VE ATEŞTEN ALINIR.
PİŞEN KURABİYELER ILINDIĞINDA ŞERBETİ KURABİYELERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
SERVİS TABAĞINA ALINIR.İRMİKLİ KURABİYE TATLIMIZ HAZIR....
0 yorum:
Yorum Gönder