18 Ocak 2014 Cumartesi

Ispanak mevsimi geldi .Ne zamandır sarımsaklı yoğurtlu ıspanak yapmayı istiyordum sonun da .......
Bizim mevsimin de sık sık tükettiğimiz yapımı pratik besleyici değeri yüksek yemektir.Yoğurtlamasına bayılırız, yemeğide tercih edilir ama yoğurtlu oluşu ,kavrulmuş bol soğanı üzerinde  biberli tereyağıyla favorimiz.Daha önce denemeyenleriniz varsa tavsiye olunur.
BORANI TARİF,YOĞURTLU ISPANAK TARİFİ,SARIMSAKLI YOĞURTLU ISPANAK TARİFİ,YOĞURTLU TARİFLER,PRATİK SOĞUK MEZELER,

                                                     EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

                                                                        MALZEMELER


  • 1 KG ISPANAK
  • 2 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 1 KF SIVI YAĞ
  • 5 YK SÜZME YOĞURT
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 2 YK TEREYAĞ
  • TOZ KIRMIZI BİBER
  • TUZ,KARABİBER
  •                                                               YAPILIŞI
  • ISPANAKLAR AYIKLANIR YIKANIR,SİRKELİ SUDA BEKLETİLİR.

  • TAVAYA SIVI YAĞ DÖKÜLÜR,SOĞANLAR İRİCE DOĞRANIR BİRAZ SOTELENİR

  •  SİRKELİ SUDA BEKLEYEN ISPANAKLAR SÜZÜLÜR YIKANIR İRİCE DOĞRANIR(dilerseniz haşlayıp koyabilirsiniz )
  • TUZU ,KARABİBERİ EKLENİR  SOTE EDİLİR.

  • DİĞER TARAFTA SÜZME YOĞURT AZ MİKTARDA SUYLA AÇILIR .

  • SARIMSAKLAR DÖVÜLÜR İÇERİSİNE İLAVE EDİLİP TUZU EKLENİR.

  •  SOTELENEN VE SOĞUYAN ISPANAKLAR SERVİS TABAĞINA ALINIR.

  •  YOĞURT GEZDİRİLİR,TEREYAĞI ERİTİLİP TOZ BİBER EKLENDİKTEN SONRA
  •  YEMEĞİMİZİN ÜZERİ LEZZETLENDİRİLİR......


  •                                             AFİYET OLSUN....................   


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder