26 Mart 2014 Çarşamba

Bugün kuzenim Serpilin hazırladığı Tavuk Salatayı paylaşmak istedim.Ben hiç denememiştim tadı gayet iyi. Tavuğu salata olarak hiç düşünmemiştim, içinde benim favorilerimden kornişon zeytin var o da tavuğa ayrı bir lezzet,renk katmış .Salatayı ben beğendim deneyin sizde beğeneceksiniz.....
LEZZETİ ELİMDEN
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 KASE KORNİŞON ZEYTİN
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 DEMET DEREOTU
1 ADET KAPYA BİBER
1-2 ADET TAZE SOĞAN
2-3 YK ZEYTİN YAĞ
TUZ 

 YAPILIŞI

Tavuk göğsü haşlanır,haşlanan tavuk göğsü soğutulup  ufak parçalar halinde ''didilir''.
Maydanoz,dereotu ,taze soğan doğranır.
Kornişon zeytinler halka doğranır.
Kapya biber ister közlenir (bence daha güzel oluyor)ister küp doğranır.
Bütün malzemeler birleştirilir ,zeytin yağı tuzu eklenir karıştırılır servis tabağına alınır.
Tavuk Göğsü salatası servise hazır.

AFİYET OLSUN...............


Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. ellerine sağlık,çok sevdiğim bir salata türüdür.Harikaaaa

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım. Bende tadını sevdim.ŞULE YANIK

    YanıtlaSil