Merhaba .Mutlu cumartesiler.Bu akşam yemeğine patlıcan musakka hazırladım yanına kaymaklı makarna hazırladım ,yoğurta musakkaya eşlik etti.Patlıcanlı yemekleri her zaman çok sevmişimdir.Patlıcan zeytin yağılı olarak genellikle tercihimiz ,etle de çok yakışıyor bugün etli yaptım ve severek yedik.Cumartesi akşam yemeğine yakışır bir yemek oldu,sizlerle paylaşmak istedim.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLER
- MALZEMELER
- 350 GRAM KIYMA
- 6 ADET PATLICAN
- 2 ADET KURU SOĞAN
- 3 DİŞ SARIMSAK
- 3 ADET DOMATES
- 2 ADET YEŞİL BİBER
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇA
- 1/2 BAĞ MAYDANOZ
- 1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
- 1 BARDAK SU
- TUZ,KARABİBER,PUL BİBER
- YAPILIŞI
- Patlıcanlar alacalı soyulur tuzlu suda bekletilir suyu süzülür havlu kağıtla kurulanır kızgın yağda kızartılır.
- Tavaya sıvı yağ, kıyma bir süre rengi solana kadar pişirilir, ardından yemeklik doğranan soğan ,sarımsak ve biberler eklenip kavrulur.
- Rendelenmiş domatesi ,salçası da eklenen karışıma tuzu, baharatları,suyu gezdirilir bir süre sos kıvamı alması için pişirilir. Kızartılan patlıcanlar karışıma eklenir 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Ateşten alınan yemeğe son dokunuş olarak ince doğranan maydanoz eklenir.
- KOLAY PATLICAN MUSAKKA servise hazır.
- AFİYET OLSUN.........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Ellerine sağlık. yazını sağa yanaşık yazmanı öneririm.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin abla önerinizi dikkate alacağım.Nursevin Sönmez.
Silellerine sağlık canım :) mesaj doğrulamayı kaldırsan süper olcak
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER ABLACIM.
Sil