Merhabalar .Mutlu akşamlar.Dün Antalya da havanı güzelliğinden faydalanıp pikniğe gitmiştik,o piknikte baharın ilk mangalı yakıldı.Mangal ateşinde lokum gibi pişmiş ,baharatı,tam kararında yumuşacık ellerimle hazırlayıp ,pişirdiğim tavuk ızgarayı sizlerle paylaşmak istedim.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 6 ADET TAVUK GÖĞSÜ
- 3 YK SIVI YAĞ
- 1 ÇB SÜT
- 1 YK KEKİK
- 1 TK KARABİBER
- 1 TK PUL BİBER
- TUZ
- YAPILIŞI
- Tavuk göğsü yıkanır,bıçak yardımıyla inceltilir.
- Karıştırma kabına ,süt,yağ,baharatlar alınır iyice karıştırılır.
- Karışımın içine inceltilen tavuk etleri bırakılır.
- Tavuk etleri karışımla en az 1-2 saat marine edilir.
- Marine edilen tavuk etleri ızgarada ,ağır ateşte alt üst edilerek pişirilir.
- IZGARA TAVUK GÖĞSÜ servise hazır ,arzuya göre soğan ve yeşilliklerle servis edilir.
- AFİYET OLSUN............
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder