17 Nisan 2014 Perşembe

Merhabalar .Mutlu akşamlar.Dün Antalya da havanı güzelliğinden faydalanıp pikniğe gitmiştik,o piknikte baharın ilk mangalı yakıldı.Mangal ateşinde lokum gibi pişmiş ,baharatı,tam kararında yumuşacık ellerimle hazırlayıp ,pişirdiğim tavuk ızgarayı sizlerle paylaşmak istedim.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 6 ADET TAVUK GÖĞSÜ
  • 3 YK SIVI YAĞ
  • 1 ÇB  SÜT
  • 1 YK KEKİK
  • 1 TK KARABİBER
  • 1 TK PUL BİBER
  • TUZ
  • YAPILIŞI
  • Tavuk göğsü yıkanır,bıçak yardımıyla inceltilir.
  • Karıştırma kabına ,süt,yağ,baharatlar alınır iyice karıştırılır.
  • Karışımın içine inceltilen tavuk etleri bırakılır.
  • Tavuk etleri karışımla en az 1-2 saat marine edilir.
  • Marine edilen tavuk etleri ızgarada ,ağır ateşte alt üst edilerek pişirilir.
  • IZGARA TAVUK GÖĞSÜ servise hazır ,arzuya göre soğan ve yeşilliklerle servis edilir.
  • AFİYET OLSUN............



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder